Blog

Bring to the table win-win survival strategies to ensure proactive domination, a new normal that has evolved from generation.
SAM_2566-1280x720.jpg

25 februari 2021

Zaterdag 27 februari tussen 9.00 uur en 12.00 uur en tussen 13.00 uur en 16.00 uur organiseren we weer een klusdag waar we het snoeiafval gaan opruimen. Tijdens de vrieskou van twee weken geleden hebben we met een hoogwerker de bomen flink kunnen snoeien. Komende zaterdag gaan we het hout en takken die op de grond zijn gevallen opruimen.

Help jij zaterdag mee?

We zoeken nog leden die willen meehelpen en zo nu al aan hun meewerkverplichting kunnen voldoen! Zin en tijd om je handen uit de mouwen te steken? Meld je dan nu aan via het portal van de website.

Coronaproof aan het werk

Uiteraard nemen wij tijdens de klusdag de actuele coronamaatregelen in acht. We zorgen ervoor dat we met groepjes van maximaal twee mensen op het terrein aan het werk zijn.

snoeien winter 2021 snoeiafval winter 2021 snoeiafval winter 2021 snoeiafval winter 2021


Schermafbeelding-2021-02-12-om-16.00.28-1280x721.png

12 februari 2021
Lijkt het je leuk om je in te zetten voor het zwembad als vrijwilliger? Op wat voor een manier dan ook? We zoeken nog steeds dringend nieuwe mensen voor het bestuur. Zo gaat onze voorzitter ons verlaten en zoeken we een nieuwe voorzitter.

Wij zoeken jou!

Tijd over als senior? We kunnen jouw hulp zeker gebruiken! Stuur een mail naar info@zwembadgeulle.nl en we komen graag met je in contact!

Onze voorzitter vertelt jullie graag waarom hij weggaat en wat hij als voorzitter allemaal doet.


thank-you-362164_1920-1280x853.jpg

5 februari 2021

Donderdagavond 4 februari kwam het verlossende woord van de Gemeente Meerssen: we ontvangen 40.000 euro om de saneringskosten van de bodemverontreiniging te financieren! In juni 2020 sijpelde via een barst in een chlooropslagtank een deel van het aanwezige natriumhypochloriet de bodem in. De kosten voor de bodemsanering bleken niet gering.

Voorzitter Klaas-Jakob Bakker is in zijn nopjes met dit goede nieuws: “Gemeente Meerssen en in het bijzonder wethouder Gerard IJff, bedankt voor de eenmalige bijdrage! We waarderen jullie steun enorm en kunnen zo samen met onze leden weer met volle moed verder werken aan de continuïteit van ons mooie zwembad!”

Sanering is voltooid

De vervuilde grond hebben we inmiddels al op eigen kosten en dankzij de hulp van onze eigen leden, kunnen laten verwijderen. Helaas zijn we door deze hele operatie wel door onze financiële reserves heen.

Geen eigenaar van de grond

Het zwembad ligt op gemeentegrond. Als vereniging zijn we alleen gebruiker van het zwembad, en dus niet de eigenaar van de grond. Alle verzekeringen voor schade aan onze gebouwen en de baden (onder andere een opstalverzekering), hebben we als vereniging afgesloten. Een verzekering voor milieuverontreiniging was er niet.

Onderhoud verder oppakken

Door het chloorincident, het herstellen van de daken én door corona hebben we in 2020 minder inkomsten en onvoorziene hogere kosten gehad. De extra bijdrage voor de saneringskosten van de gemeente komt dus als geroepen! Alle andere geplande onderhoudswerkzaamheden kunnen we nu in 2021 samen met onze leden verder oppakken. Want, zonder onderhoud van het inmiddels 50 jaar oude zwembad, komt het voortbestaan van het zwembad in gevaar.

Lidmaatschapsverhoging gaat door

De geplande lidmaatschapsverhoging naar 40 euro per lid (iedereen vanaf 4 jaar) per jaar gaat nog steeds door. Voorzitter Klaas-Jakob: “Met de bijdrage van de gemeente kunnen we nu onze rekening voor de grondsanering netjes op tijd betalen. De extra inkomsten vanuit de lidmaatschapsverhoging hebben we keihard nodig om alle andere technische zaken in het zwembad te kunnen financieren. Het chloorhok moet nog vervangen worden, er komt een overkapping boven Frituur Maria – omdat het dak daar toch vervangen moest worden – en de opbergplek voor de afvalcontainers moet voor de verzekering ook aangepast worden.”


Teams-ALV-2021-1280x960.jpeg

30 januari 2021

Als bestuur kijken we terug op een goede Algemene Ledenvergadering op donderdag 21 januari. De vergadering vond online via het programma Teams plaats. Meer dan dertig leden waren aanwezig. De hoogste opkomst ooit! Bedankt allemaal voor jullie aanwezigheid! De twee besluiten van het bestuur werden tijdens twee stemrondes unaniem aangenomen. We blikken graag even terug.

Afgelopen jaar was een jaar met vanwege corona minder inkomsten en onvoorziene hogere uitgaven. Dat is de reden waarom het bestuur van plan is om het lidmaatschapsgeld eerder te innen en te verhogen naar 40 euro per lid voor het seizoen 2021. Samen hebben we gestemd op het eerder incasseren en het verhogen van het lidmaatschapsgeld. Op beide besluiten werd JA gestemd!

Opzeggen lidmaatschap kan nog vóór 15 februari

Aangezien we als bestuur begrijpen dat deze verhoging van het lidgeld naar 40 euro per lid niet voor iedereen acceptabel is, geven we alle leden eenmalig de kans om hun lidmaatschap vóór 15 februari 2021 op te zeggen. Ben je het dus niet eens met de verhoging van het lidgeld? Stuur dan voor maandag 15 februari een mail naar ledenadministratie@zwembadgeulle.nl. Vanwege drukte bij de ledenadministratie kan het even duren voordat je een bevestiging van je afmelding krijgt. Als bestuur hopen we er natuurlijk op dat we mogen blijven rekenen op jullie steun als lid zodat we samen verder kunnen bouwen aan de continuïteit van zwembad Geulle.

Verhoging introducékaarten

Tijdens de Algemene Ledenvergadering waren enkele leden tegen een de verhoging van de introducékaarten naar 10 euro. Deze kaarten zijn online te koop via het portal van de website. Met instemming van alle leden is besloten om de introducékaarten te verhogen naar 7,50 euro. Of er komend jaar überhaupt introducékaarten verkocht kunnen gaan worden, hangt wel nog af van de dan geldende coronamaatregelen.

Baantjeszwemmen

Verschillende aanwezigen wilden ook stemmen over het wel of niet handhaven van het baantjeszwemmen. Vanwege corona hebben we in 2020 het reserveren voor het zwemmen van baantjes geïntroduceerd. Het bestuur komt terug op het wel of niet handhaven van het baantjeszwemmen tijdens zwemseizoen 2021.

Verslag ALV volgt binnenkort

In onze volgende nieuwsbrief nemen we het verslag mee van de ALV waarin alle opmerkingen en gestelde vragen te vinden zijn.13 januari 2021

Vlogger Bas (baszegmaarbas.nl) uit Elsloo was op bezoek bij zwembad Geulle en sprak met onze voorzitter Klaas-Jakob over het afgelopen jaar. Een jaar met vanwege corona minder inkomsten en onvoorziene hogere kosten. Dat is de reden waarom het bestuur van plan is om de contributie eerder te innen en te verhogen.

Laat je stem horen en meld je aan voor onze ONLINE Algemene Ledenvergadering (ALV) op 21 januari 2021 om 20.00 uur. Door een opstapeling aan financiële verplichtingen in 2020 is het bestuur van plan om het lidgeld eerder te incasseren en te verhogen naar 40 euro per lid. Meld je aan voor de ALV en laat je stem horen: de leden beslissen of deze verhoging door kan gaan!

Online ledenvergadering via Teams

We nodigen jullie allemaal uit om tijdens onze ledenvergadering mee te praten en mee te denken over alles wat met het zwembad te maken heeft. De vergadering vindt online plaats via het programma Teams. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je van ons een bevestiging met de link naar Teams. Lees alvast de agenda.

Laat je stem horen en meld je aan!

Meld je nu aan voor onze ledenvergadering via mail naar secretaris@zwembadgeulle.nl. Laat je mening horen en kom naar de online ledenvergadering op donderdag 21 januari 2021!

 


Zwembad-Geulle-kerstkaart-Photo-Card-1280x909.jpg

23 december 2020

Wat was het een ongelooflijk enerverend en spannend jaar! Iedereen heeft in 2020 het nodige meegemaakt. Ook ons zwemseizoen hing aan een zijden draadje. Uiteindelijk maakten we er samen met de inzet van vele vrijwilligers toch weer een mooi zwemjaar van! 

Bedankt allemaal voor jullie inzet! 

Het bestuur wil via deze weg iedereen bedanken voor zijn of haar inzet in 2020. Maar ook aan alle leden hun waardering overbrengen voor het goed naleven van alle extra maatregelen die nodig waren om ook in 2020 te kunnen genieten van ons zwembad!

Kerstkaart bestuur dec 2020 Ruud Vranken


SAM_2478-1280x720.jpg

23 december 2020

Vorige week is definitief het doek gevallen voor het gat in de grond naast het chloorhok. Bodemmonsters tot een diepte van 2,10 meter waren nodig om te kunnen concluderen welke schade de lekkende chloor aan de grond heeft aangericht.

Gat mag weer dicht!

Uiteindelijk kwam het verlossende woord. De grond was voldoende afgegraven om geen schade meer te vormen voor het grondwaterpeil in de omgeving van het zwembad! Firma Janssen heeft voor ons de benodigde afgravingen verricht en zorgde ervoor dat na de negatieve bodemtest het gat eindelijk weer dichtgegooid kon worden. Alles werd eerst netjes afgedekt met worteldoek.

Kosten niet gering

De kosten voor deze hele operatie zijn niet gering gebleken! We hopen nog steeds op steun van de gemeente hiervoor.

Dichtgooien gat dec 2020 chloorlek
dichtgooien gat dec 2020 chloorlek2
Inspectie grond na chloorlekkage
Dichtgooien gat dec 2020

Schermafbeelding-2020-12-23-om-13.22.22-e1608726269243.png

23 december 2020

Zwemseizoen 2020 was in alle opzichten een bijzonder zwemjaar. Onze Algemene Ledenvergadering (ALV) is op 21 januari 2021 om 20.00 uur. Door een opstapeling aan financiele verplichtingen in 2020 is het bestuur van plan om het lidgeld te verhogen naar 40 euro per lid. Meld je aan voor de ALV en laat je stem horen: de leden beslissen of deze verhoging door kan gaan!

Door het chloorincident, het herstellen van de daken én door corona hebben we in 2020 minder inkomsten en onvoorziene hogere kosten gehad. Dat is de reden waarom we als bestuur van plan zijn om de contributie te verhogen. We willen jullie daarom graag bijpraten over de financiële situatie van het zwembad.

Iedereen is welkom!

De locatie en wijze waarop we de vergadering laten plaatsvinden (online of fysiek of beiden) is afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. We nodigen jullie allemaal uit om tijdens onze ledenvergadering mee te praten en mee te denken over alles wat met het zwembad te maken heeft. De vergadering zal als de maatregelen het toelaten plaatsvinden in gemeenschapshuis De Kollekamp (Geulle/Moorveld). Lees alvast de agenda.

Meld je nu aan

Meld je nu aan voor onze ledenvergadering via mail naar secretaris@zwembadgeulle.nl. Geef ook even aan met hoeveel mensen je wenst te komen. We moeten vanwege de geldende maatregelen rekening houden met het maximaal aantal toegestane personen. Tot nu toe hebben zich pas twee leden aangemeld! Laat je mening horen en kom naar de ledenvergadering fysiek of online op 21 januari 2021!


1522c5c8-db4d-45b0-89db-55c122342fb4.jpeg

26 oktober 2020

Op zaterdag 24 oktober zijn de eerste voorbereidingen getroffen voor de bodemsanering bij het chloorhuisje.  Met de hulp van zeven harde werkers kunnen we de kosten voor de bodemsanering aanzienlijk naar beneden brengen!

Bodemsanering start binnenkort

Afgelopen zomer is er na lekkage van de chlooropslag, chloor in de bodem gelekt. Deze grond wordt binnenkort verwijderd. Ook werd het afval van de daken netjes gesorteerd voor afvoer naar het milieupark.

👏 👍 Bedankt allemaal voor jullie geweldige teamwork!

     
 


ingestort-dak-zwembad2-e1602440666149.jpg

11 oktober 2020

Dat de daken van de gebouwen bij het zwembad van slechte kwaliteit zijn, wisten we. Helaas heeft een van de puntdaken het nu echt begeven! We zijn al met man en macht aan de slag gegaan om de daken provisorisch af te schermen met zeilen. Dat is gelukt, maar we hebben nog hulp nodig bij het opruimen van al het afval.

Weer een financiële tegenvaller!
De daken van onze accommodatie zijn hoog nodig aan een onderhoudsbeurt toe. Voor deze schade hebben we een bedrijf gevonden dat de daken kan herstellen. Wel is het weer een financiële tegenvaller die we als vereniging naast de andere onvoorziene kosten van afgelopen jaar (chloorincident en coronacrisis) maar nauwelijks financieel kunnen dragen. We hopen voor de kosten van de daken binnenkort een sponsoractie op te kunnen zetten.

💪Wie helpt ons mee zaterdag 24 oktober?
Op zaterdag 24 oktober hebben we een klusdag ingepland om het afval van de daken te scheiden, zodat het gescheiden afgevoerd kan worden. Ook willen we starten met opruimwerkzaamheden vooraf aan de sanering van de bodem naar aanleiding van het chloorincident. Daarvoor hebben we vijf sterke mensen nodig die ons van 10.00 uur tot 13.00 uur kunnen helpen. Heb jij tijd en zin om ons te komen helpen? Meld je dan aan via het portal van onze website!

Overige klusdagen in november
Op 14 november tussen 13.00 uur en 16.00 uur en op 28 november tussen 9.00 uur en 12.00 uur en tussen 13.00 uur en 16.00 uur zijn de reguliere klusdagen waar we het terrein winterklaar maken en gaan vegen en snoeien. Ook voor deze klusdagen kun je je nu aanmelden via het portal van onze website. Uiteraard nemen wij tijdens de klusdagen de recent aangescherpte coronamaatregelen in acht. We zorgen ervoor dat we met groepjes van maximaal vier mensen op het terrein aan het werk zijn.