Blog

Bring to the table win-win survival strategies to ensure proactive domination, a new normal that has evolved from generation.
DEF-Zwembad-Geulle-4-LR-17-1280x853.jpg

4 juli 2020

Sinds zaterdag 27 juni zijn we weer open. Om überhaupt open te kunnen gaan  hebben we voorzorgsmaatregelen moeten treffen én voor iedereen die komt zwemmen zijn er spelregels (update 1 juli 2020) om je aan te houden. Vanuit de overheid zijn de te treffen voorzorgsmaatregelen per 1 juli versoepeld. We hebben inmiddels ons protocol aangepast naar de momenteel geldende maatregelen. De aangepaste spelregels gaan per maandag 6 juli in. 

Belangrijkste aanpassingen per 6 juli:

 • 1,5 meter afstand houden geldt alleen voor volwassenen vanaf 18 jaar in en uit het water. Tijdens het banen zwemmen in het diepe bad hoeft geen afstand gehouden te worden. Jongeren tussen 13 en 18 jaar houden afstand tot volwassenen.
 • Douchen na het zwemmen mag weer. Alle toiletten zijn open. Zwemkleding mag ook bij het zwembad aangetrokken worden.
 • Banen zwemmen kan op weekdagen tussen 10.00 uur en 12.00 uur en tussen 18.00 en 19.00 uur. In het weekend is er alleen banen zwemmen tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Vijf mensen kunnen tegelijk baantjes zwemmen.
 • In het peuterbad en het ondiepe bad zijn ballen, luchtmatrassen en speelgoed weer toegestaan. In het diepe bad niet.
 • Iedere bezoeker schrijft zich na de pasjescontrole in bij de vrijwilliger aan de entree (datum, naam, lidnummer op zwempasje). Ook doen we bij iedereen bij de ingang een gezondheidscheck. Je antwoorden op de check worden niet geregistreerd, conform de AVG-richtlijnen.

Protocol met maatregelen online

In het protocol veilig en verantwoord zwemmen tijdens corona staan alle maatregelen per 2 juli. Lees ze goed door en houd je eraan tijdens een bezoek aan Zwembad Geulle. Alleen zo kunnen we samen veilig en verantwoord zwemmen.

Geen entreetoezicht = niet open

We vermelden het nog maar eens. Het entreetoezicht is dit jaar nog belangrijker dan andere jaren. Bij de entree moet gecontroleerd worden op het maximaal aantal aanwezige leden. Op de dagen dat er geen entreetoezicht is gaan we niet open. Ga naar het portal van onze website en plan je alvast in.

Bedankt!

Tot slot vragen wij jullie medewerking en begrip voor deze bijzondere omstandigheden waardoor het zwembad wel open kan. Bedankt!


Voorzorgsmaatregelen-coronavirus-1-e1592733162546-1280x709.png

21 juni 2020

Het is bijna zover: op zaterdag 27 juni gaan we open! Wij als bestuur kunnen samen met jullie niet wachten tot het zo ver is. Nu we open gaan hebben we ons wel te houden aan de landelijke maatregelen vanuit de overheid. We hebben daarvoor de benodigde voorzorgsmaatregelen getroffen én voor iedereen die komt zwemmen zijn er spelregels om je aan te houden.

Onze spelregels: veilig en verantwoord zwemmen

Zwemseizoen 2020 zal anders zijn dan andere jaren. We moeten ons immers houden aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Dat betekent onder andere:

 • het garanderen van de 1,5 meter afstand;
 • een voorlopig maximaal aantal van 350 leden dat toegelaten kan worden op het terrein per dag, waarbij we vertrekkende leden van het aantal aanwezige leden afhalen;
 • kleine groepen die toegelaten kunnen worden in het diepe zwembad, waarbij ieder half uur gewisseld wordt van groep;
 • banenzwemmen voor 4 zwemmers per half uur tussen 10.00 uur en 12.00 uur en tussen 18.00 en 19.00 uur;
 • het winkeltje van Frituur Maria gaat ook open, maar het terras blijft dicht.

Protocol met maatregelen online

In het protocol veilig en verantwoord zwemmen tijdens corona staan alle maatregelen die wij getroffen hebben en alle regels die door onze leden nageleefd dienen te worden. LEes ze goed door en houd je eraan tijdens een bezoek aan zwembad Geulle. Alleen zo kunnen we samen veilig en verantwoord zwemmen.

Alleen voor leden open

We stellen onze leden voorop bij de openstelling van het zwembad. Vandaar dat je dit jaar online géén kaartjes voor introducés kunt kopen en introducés kunt meenemen. Wel kun je je nu nog lid maken van ons zwembad. Nieuwe leden kunnen zich via onze website lid maken tot 25 juni. Daarna lassen we tijdelijk een ledenstop in. Nieuwe leden krijgen hun zwempas voor de opening van het zwembad thuisgestuurd. Nieuwe zwempassen kunnen dit jaar niet opgehaald worden bij het zwembad.

Pasje kwijt of verloren?

Mail naar ledenadministratie@zwembadgeulle.nl om een nieuw pasje aan te vragen. Alleen leden met een zwempasje hebben toegang.

Geen entreetoezicht = niet open

Het entreetoezicht is dit jaar nog belangrijker dan andere jaren. Bij de entree moet gecontroleerd worden op het maximaal aantal aanwezige leden. Op de dagen dat er geen entreetoezicht is gaan we niet open. Ga naar het portal van onze website en plan je alvast in.

Bedankt!

Tot slot vragen wij jullie medewerking en begrip voor deze bijzondere omstandigheden waardoor het zwembad wel open kan. Bedankt!


zwembad-geulle-2-LR-1500-5-1280x853.jpg

21 juni 2020

Ook Roger en Maria van het frituurtje zijn blij jullie weer te mogen ontvangen op zaterdag 27 juni. Voor de opening van de frituur of winkeltje hebben ze de benodigde voorzorgsmaatregelen getroffen. Er komt geen terras. Wel kun je bij het grote luik eten of drinken bestellen.

Bestellen doe je zo:

 • Eén persoon geeft de bestelling door.
 • Houd je tijdens het wachten aan de aangegeven 1,5 meter afstand.

 

Je bestelling geplaatst?

 • Wacht op het plein waar normaal het terras staat op je bestelling.
 • Je bestelling wordt aan de deurkant van het winkeltje op een tafel neergezet.

Neem je bestelling mee naar je plekje op de ligweide of naar huis om het daar op te eten. Ook snoep, ijs en drankjes kun je aan de grote balie bestellen.


902b0897-82f9-4fcd-85b4-6aa37bb7e5d1-1.jpeg

17 juni 2020

Dinsdagavond 16 juni is de brandweer uitgerukt naar zwembad Geulle. Een van de twee chloortanks is rond 18.00 uur gescheurd, waardoor de tank voor driekwart is leeggelopen. Onze coördinator van de technische commissie merkte dit tijdens zijn inspectieronde rond 22.00 uur. Het chloor was toen al in de grond getrokken en zorgde kortstondig voor een geuroverlast. Onze coördinator heeft meteen de grond afgespoeld, waardoor de geur en overlast snel verdween.

Gevaar snel geweken

Rond 23.00 uur waren de brandweerlieden ter plaatse aan de Andreas Sauerlaan en hebben ze diverse metingen verricht. Het gevaar bleek al snel geweken te zijn.

Zwembad gaat open!

De grond waar het chloor ingetrokken is, wordt vandaag meteen afgegraven. Ook wordt het chloor uit de andere tank veiligheidshalve ook overgetankt. Als deze vervuilde grond weg is, kan het zwembad alsnog gewoon opengaan op zaterdag 27 juni. In de andere chloortank zit nog voldoende chloor voor twee maanden zwemplezier!


Schermafbeelding-2020-06-06-om-20.02.44-e1591466740863-1280x605.png

7 juni 2020

Gelukkig zijn er vanuit de overheid enkele versoepelingen rondom de coronamaatregelen gekomen, waardoor het zwembad open kan gaan. De afgelopen weken is er door het bestuur hard gewerkt aan een protocol dat het mogelijk maakt om op zaterdag 27 juni onze deuren te openen voor onze leden. Voorzitter Klaas-Jacob legt graag uit hoe we dat gaan doen!

Protocol coronamaatregelen binnenkort online

Het protocol waaraan we ons vanwege de landelijk geldende coronamaatregelen moeten houden, is binnenkort op onze website te vinden. Ook versturen we het naar al onze leden via onze nieuwsbrief. In het protocol vinden jullie alle maatregelen die wij getroffen hebben en alle regels die door onze leden nageleefd dienen te worden om tijdens het zwemseizoen van 2020 veilig en verantwoord te kunnen zwemmen.

Samen met Zwembad Meerssen open!

Ook Zwembad Meerssen gaat op 27 juni open. Samen hebben we gekeken onder welke omstandigheden en te treffen maatregelen we  open kunnen gaan. Zwemseizoen 2020 zal wel anders zijn dan andere jaren. We moeten ons immers houden aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM.  Dat betekent onder andere:

 • het garanderen van de 1,5 meter afstand;
 • een maximaal aantal mensen dat toegelaten kan worden op het terrein;
 • kleine groepen die toegelaten kunnen worden in het zwembad, waarbij ieder half uur gewisseld wordt van groep;
 • het winkeltje van Frituur Maria gaat ook open, maar het terras blijft dicht.

Geen dagkaarten te koop

We stellen onze leden voorop bij de openstelling van het zwembad. Vandaar dat je dit jaar geen dagkaarten kunt kopen. Nieuwe leden kunnen zich via onze website nog lid maken tot 25 juni. Daarna lassen we tijdelijk een ledenstop in.

Tot slot vragen wij jullie medewerking en begrip voor deze bijzondere omstandigheden waardoor het zwembad wel open kan.


4b96c25b-6057-4c86-a027-5a5897c0fa33-1280x960.jpeg

7 juni 2020

Onze nieuwe toezichthouders zijn met de benodigde voorbereidingen voor het komend zwemseizoen van start gegaan.

Geslaagde eerste trainingssessie

Vandaag stond de eerste EHBO-bijeenkomst en het reddend zwemmen op de agenda. Het was een geslaagde eerste trainingssessie op het terrein van Zwembad Geulle en binnen bij zwembad Steinerbos.

Reddend zwemmen training toezichthouders  EHBO training toezichthouders


DEF-Zwembad-Geulle-bbq-5-LR-5-1280x853.jpg

6 juni 2020

Tijdens dit bijzondere zwemseizoen hebben onze toezichthouders of badmeesters hun handen vol om de toegang tot de baden en de 1,5 meter afstand in de baden te controleren. Als vereniging dienen we ook toe te zien op de 1,5 meter afstand op de ligweide. In eerste instantie vragen we jullie om hierin je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Houd ook op de ligweide gepaste afstand en respecteer de 1,5 meter. Zo maken we er samen een mooi zwemseizoen van.

Op zoek naar toezichthouders voor drukke dagen

Daarnaast zoeken we leden die ons op vrijwillige basis – met name op drukke dagen – willen ondersteunen bij het houden van toezicht op de ligweide en te handhaven op de 1,5 meter afstand. Zo kunnen we voorkomen dat we als vereniging een boete krijgen. Uiteraard heb je met deze inzet voldaan aan je lidmaatschapsverplichting.

Interesse?

Wil jij ons op drukke dagen helpen bij het houden van toezicht op de ligweide? Stuur dan een e-mail naar info@zwembadgeulle.nl

 


CORONA-UPDATE-1-1280x909.jpg

30 mei 2020

Klusdagen zaterdag 6 juni en woensdagavond 10 juni

In onze vorige nieuwsbrief hebben jullie kunnen lezen dat we hopen op versoepelende maatregelen vanuit de overheid zodat we per 1 juli open kunnen gaan. Maar om überhaupt open te kunnen gaan, moeten we ons bad wel in orde maken. We hebben drie klusmomenten waar je je als lid voor kunt aanmelden.

Je kunt je via het portal van onze website inplannen voor de klusdagen op zaterdag 6 juni van 9.00 tot 12.00 uur en in de middag van 13.00 tot 16.00 uur . Of op woensdagavond 10 juni van 18.00 tot 21.00 uur. Als je je inplant, heb je voldaan aan je lidmaatschapsverplichting!

Coronaveilig aan het werk!

In groepen van maximaal 10 personen gaan we aan de slag met bladeren opruimen, snoeien, poetsen, etc. Twee coördinatoren zorgen ervoor dat er coronaveilig gewerkt kan worden en dat leden tijdens het werk 1,5 m afstand van elkaar verwijderd blijven. Ook zorgen we voor desinfectiemiddelen en handschoenen. We hebben dit keer geen pauze met koffie en vlaai. Helaas, want ook dat mag niet.

Laten we samen alles van de positieve kant blijven bekijken en help ons mee om het zwembad klaar te maken voor een prachtig zwemseizoen als we open kunnen! We hopen met z’n allen dat we per 1 juli open kunnen. Uiteraard brengen we jullie meteen op de hoogte als we open kunnen. Voor nu: pas goed op elkaar!


CORONA-UPDATE-e1589704021900.jpg

17 mei 2020

Na de versoepeling van de coronamaatregelen worstelen veel verenigingszwembaden met de vraag of en hoe ze open kunnen gaan. Zo ook Zwembad Geulle. We zouden niets liever willen dan de deuren voor onze leden opengooien. Maar als we dat doen, moeten we dat verantwoord en veilig doen. Helaas kunnen wij de vanuit het kabinet en RIVM voorgeschreven maatregelen niet verantwoord naleven. Dat is de reden waarom we hebben besloten om voorlopig nog niet open te gaan.

Waarom kunnen we nog niet open?

De samenwerkende partijen in de zwembranche hebben op basis van de voorgeschreven maatregelen vanuit het kabinet en het RIVM een protocol Verantwoord Zwemmen opgesteld. Het protocol vormt de leidraad voor alle zwembaden om op een veilige manier open te kunnen gaan. Als bestuur hebben we het protocol grondig gelezen en moeten concluderen dat het als verenigingszwembad onmogelijk is om al deze regels en maatregelen op een verantwoorde manier na te leven. Een greep uit de eisen die het protocol stelt:

 • Slechts een beperkt aantal mensen mogen tegelijkertijd gebruik maken van het zwembad.
 • De aanwezige zwemmers mogen maar een beperkte tijd aanwezig zijn. Er moet gewerkt gaan worden met bloktijden waarbij bijvoorbeeld elke twee uur gewisseld moet worden van groep.
 • Vooraf aanmelden is verplicht.
 • Iedereen boven de 12 jaar moet 1,5 meter afstand houden. Als zwembad moeten we zelf toezien op de naleving van deze maatregel. Doen we dat niet, dan lopen we als zwembad het risico op een boete.
 • Alleen via de door ons aangeven looproutes mag naar de baden en vanuit de baden naar de uitgang gelopen worden.
 • Als het niet noodzakelijk is, mogen ouders niet samen met hun kinderen gaan zwemmen. Volwassenen mogen niet in het ondiepe bad zwemmen. Ze houden toezicht vanaf de rand met 1,5 meter afstand tot de andere aanwezigen.
 • Kleedlokalen, toiletten en douches moeten dicht blijven. Eén toilet mag open blijven voor noodgevallen. Na elk gebruik moet deze gedesinfecteerd worden.
 • Voor een optimale hygiëne moet het chloorgehalte van het water omhoog.

We kunnen onze toezichthouders niet verantwoordelijk stellen om toe te zien op het naleven van al deze maatregelen. Ze moeten immers toezicht houden op de veiligheid van onze zwemmers in het water. Dat zou betekenen dat we iedere dag leden nodig hebben die op vrijwillige basis op de naleving van alle maatregelen kunnen toezien. Deze verantwoordelijkheid willen en kunnen we niet bij onze leden neerleggen.

Gezellig samen zwemmen staat voorop!

Wij zijn een kleinschalig verenigingszwembad waar het gezellig toeven moet blijven voor onze leden: families, senioren, en jongvolwassenen. Alle uit te voeren aanpassingen om de maatregelen te kunnen naleven, passen niet bij onze identiteit. We zijn een familiezwembad waar het boven alles gaat om samen zwemplezier beleven. Geen zwembad waar mensen tijdelijk in bloktijden en op 1,5 meter afstand van elkaar gebruik mogen maken van de faciliteiten. Gezinnen kunnen immers niet gezellig samen naar het zwembad komen.

Pas open na verdere versoepeling van de regels

Het bestuur heeft daarom besloten om in ieder geval tot 1 juli haar deuren gesloten te houden. We hopen in juni op een verdere versoepeling van de maatregelen. We kunnen pas opengaan als dat op een normale, controleerbare en familiaire manier kan. Alleen dan kunnen we allemaal optimaal genieten van ons zwembad.

We volgen de ontwikkelingen op de voet

Tot slot: weet dat wij als bestuur de ontwikkelingen rondom het coronavirus vanuit het kabinet op de voet volgen. Achter de schermen blijven wij doorgaan met alle voorbereidingen die nodig zijn om het zwembad open te kunnen laten gaan dit seizoen. Zodra de ontwikkelingen het toelaten om op een normale manier onze deuren te openen, informeren wij jullie daar over via deze nieuwsbrief, onze website en social media.

Blijf gezond en blijf onze vereniging een warm hart toedragen!