Protocol veilig en verantwoord zwemmen tijdens corona

Update 3 augustus 2020

Het bestuur van Zwembad Geulle heeft spelregels opgesteld zodat we op een veilige en verantwoorde manier kunnen zwemmen. Deze spelregels zijn voor iedereen bindend. Ze zijn gebaseerd op de laatste uitgave van de regionale noodverordening, de meest recente richtlijnen van het RIVM en het laatste protocol van de zwembadbranche van 1 juli 2020. De spelregels tijdens corona zijn een aanvulling op de bestaande huisregels van Zwembad Geulle.

Algemene spelregels

 • Iedereen vanaf 18 jaar houdt in en uit het water onderling 1,5 meter afstand, tenzij je uit één huishouden komt. Alleen tijdens het banenzwemmen hoeft in het water geen afstand gehouden te worden.
 • Jongeren tussen 13 en 18 jaar houden ten opzichte van volwassenen ook 1,5 meter afstand.
 • Ben je verkouden of ziek, blijf dan thuis.
 • Volg de instructies op van de toezichthouders en van de vrijwilligers die een speciale taak hebben.
 • Alleen leden met een geldige zwempas worden toegelaten. Kaarten voor introducés verkopen we niet (ook niet online).
 • Voorlopig laten we maximaal 450 personen tegelijk toe op het zwembadterrein.
 • Het zwembad is volgens de reguliere tijden open. Kijk voor de openingstijden op de homepagina van de website van Zwembad Geulle.
 • Frituur Maria is open voor het afhalen van drinken en eten. Het terras is gesloten. Frituur Maria houdt zich aan de actuele horecaregels.

Gebruik van het sanitair en de kleedhokken

 1. De douches zijn geopend. Douche vooraf thuis en was je handen grondig. De douches zijn open om na het zwemmen te gebruiken.
 2. Ga zoveel mogelijk thuis naar de wc. Al onze toiletten zijn open. Na gebruik wordt gevraagd ze te desinfecteren. Materiaal hiervoor is verkrijgbaar bij de vrijwilligers aan de in- en uitgang, waar je het ook weer terug brengt na gebruik. Was je handen na een bezoek aan het toilet en gebruik handgel uit de aanwezige dispenser.
 3. Onze kleedhokjes zijn op. Trek indien mogelijk je zwemkleding thuis aan. Hiermee beperken we het gebruik van de kleedhokjes. Laat je spullen achter op de ligweide, niet op de zitbanken bij de zwembaden. Omkleden na het zwemmen kan in de kleedhokjes. Droog de betonnen vloer met een trekker, zodat er geen water blijft staan.

Gebruik van de zwembaden

 1. Banen zwemmen kan doordeweeks van 10.00 uur tot 12.00 uur en van 18.00 uur tot 19.00 uur in het diepe bad. In het weekend kun je banen zwemmen ’s morgens tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Je reserveert een tijdslot van een half uur via de toezichthouder. Daarna wordt er op een sein van de toezichthouder gewisseld. Je gaat het bad uit aan de ondiepe kant en volgt de aangegeven looproute naar de ligweide. Voor meerdere dagen inschrijven is mogelijk, op basis van beschikbaarheid, en in overleg met de toezichthouder.
 2. In het diepe bad kunnen maximaal vijf zwemmers tegelijk banen trekken (volgens de startblokken Q, R, S, T). De banenzwemmers hoeven in het water geen 1,5 meter afstand te houden. De toezichthouder wijst je baan aan en bepaalt wie aan de beurt is. De looppaden rondom het diepe zijn alleen toegankelijk voor de aangewezen zwemmers.
 3. Tijdens de rest van de dag wordt het diepe bad gebruikt voor vrij zwemmen. Afhankelijk van de drukte hanteert de toezichthouders deze spelregels in het diepe bad: maximaal 25 personen voor een half uur. Op een fluitsignaal van de toezichthouder gaat iedereen na dit halve uur uit het water. De volgende groep van 25 wordt dan toegelaten vanaf de aangewezen ingang. Hier kun je op je beurt wachten. Opnieuw aansluiten bij de wachtenden na je zwembeurt, kan uiteraard.
 4. In het ondiepe zwembad worden maximaal 80 personen toegelaten in het diepe bad maximaal 50 personen. De maximale speeltijd in het water is afhankelijk van de drukte. Indien nodig fluit de toezichthouders voor het vrij maken van het bad, zodat een volgende groep aan de beurt is. Voor het ondiepe bassin is een aparte ingang toegewezen.
 5. In het peuterbad en het ondiepe bad zijn ballen, luchtmatrassen, speelgoed en kinderen met zwemluiers toegestaan. In het diepe bad niet.
 6. Het peuterbadje is open, ook voor kleintjes met zwemluier. Ouders of begeleiders houden vanaf de rand toezicht. Ze mogen zich alleen in noodgevallen in het peuterbad begeven.
 7. Alleen kinderen en volwassenen met een zwemdiploma mogen zwemmen in het diepe bad. Wil je baantjes zwemmen en heb je geen zwemdiploma? Geef dit dan door via mail naar ledenadministratie@zwembadgeulle.nl. Bij voldoende vraag, zoeken we voor deze groep een oplossing in het ondiepe bad.

Looproute op ons terrein

 1. Het zwembad is zoals gebruikelijk toegankelijk via de hoofdingang met pasjescontrole.
 2. Iedere bezoeker schrijft zich na de pasjescontrole in bij de vrijwilliger aan de entree (datum, naam, lidnummer op zwempasje). Ook doen we bij iedereen bij de ingang een gezondheidscheck. Je antwoorden op de check worden niet geregistreerd, conform de AVG-richtlijnen.
 3. Loop via de aangegeven looproute naar de ligweide.
 4. Op de ligweide laat je de afgebakende ruimte bij de trappen naar de twee bassins vrij.
 5. Wil je het water in, dan sluit je aan in de juiste rij en wacht je op je beurt. Heb je zwemtijd gereserveerd voor baantjes zwemmen. Meld je dan op tijd bij de toezichthouder via de trap naar het diepe bad.
 6. Maak alleen gebruik van de looproute rondom de baden als het je beurt is om te zwemmen of als je begeleider bent van een kind in het ondiepe.
 7. Zingen en hardop schreeuwen is zowel in als uit het water niet toegestaan.
 8. Je verlaat het zwembad via de hoofduitgang bij de grijze brede deur, naast kleedhokken voor heren.