219216455_456052695798865_1679811705170281318_n.jpeg

Afspraken 2023 na ALV!

21 april 2023

 

Afspraken voor het zwemseizoen 2023

Deze week hebben we een aantal nieuwe afspraken voorgelegd tijdens de Algemene Ledenvergadering, en deze zijn goedgekeurd door de aanwezige leden.

Contributie
Zoals afgelopen november al aangekondigd, is de contributie verhoogd naar € 44,-. Dit is nodig omdat onze kosten de pan uit rijzen, bijvoorbeeld voor energie. De incasso vindt plaats in de week van 25 mei, hou er alvast rekening mee. We vragen jullie om niet zomaar de incasso terug te draaien, want hiervoor moeten wij als vereniging weer extra bankkosten over betalen. Neem dan liever contact op met ledenadministratie@zwembadgeulle.nl voor een oplossing.

Meewerken
Vanaf dit seizoen verplichten we ieder lid vanaf 18 jaar om vrijwilligerswerk te doen voor de vereniging. Tot nu toe was dat één lid per adres. Waarom deze maatregel? We hebben permanente entree bezetting nodig bijvoorbeeld, zodat er altijd minimaal twee mensen zijn (inclusief de toezichthouder). Dit is nodig om goed te kunnen reageren op calamiteiten. Afkopen van de lidmaatschapsverplichting kan nog steeds: het kost vanaf nu  € 37,-. De portal staat binnenkort al open en we hopen van harte dat iedereen een paar uur tijd reserveert zodat we het schema voor entreebezetting en klusdagen rond krijgen.

Veiligheid
In onze vereniging hebben we de zorg voor elkaar als het op veiligheid in het water aan komt. De toezichthouders hebben bijgestelde richtlijnen gekregen. Om te voorkomen dat de toezichthouder er alleen voor staat bij calamiteiten, geldt voor het diepe bad een minimaal aantal zwemmers van drie. Daarom is ook bepaald dat het zwembad niet open kan als er geen entree bezetting is.
De vereniging is wettelijk verantwoordelijk voor wat er in het diepe bad gebeurt. Natuurlijk houden we ook een oogje op het ondiepe, maar hier ligt allereerst de verantwoordelijkheid bij ouders en begeleiders.