thank-you-362164_1920-1280x853.jpg

Bedankt Gemeente Meerssen voor jullie bijdrage!

5 februari 2021

Donderdagavond 4 februari kwam het verlossende woord van de Gemeente Meerssen: we ontvangen 40.000 euro om de saneringskosten van de bodemverontreiniging te financieren! In juni 2020 sijpelde via een barst in een chlooropslagtank een deel van het aanwezige natriumhypochloriet de bodem in. De kosten voor de bodemsanering bleken niet gering.

Voorzitter Klaas-Jakob Bakker is in zijn nopjes met dit goede nieuws: “Gemeente Meerssen en in het bijzonder wethouder Gerard IJff, bedankt voor de eenmalige bijdrage! We waarderen jullie steun enorm en kunnen zo samen met onze leden weer met volle moed verder werken aan de continuïteit van ons mooie zwembad!”

Sanering is voltooid

De vervuilde grond hebben we inmiddels al op eigen kosten en dankzij de hulp van onze eigen leden, kunnen laten verwijderen. Helaas zijn we door deze hele operatie wel door onze financiële reserves heen.

Geen eigenaar van de grond

Het zwembad ligt op gemeentegrond. Als vereniging zijn we alleen gebruiker van het zwembad, en dus niet de eigenaar van de grond. Alle verzekeringen voor schade aan onze gebouwen en de baden (onder andere een opstalverzekering), hebben we als vereniging afgesloten. Een verzekering voor milieuverontreiniging was er niet.

Onderhoud verder oppakken

Door het chloorincident, het herstellen van de daken én door corona hebben we in 2020 minder inkomsten en onvoorziene hogere kosten gehad. De extra bijdrage voor de saneringskosten van de gemeente komt dus als geroepen! Alle andere geplande onderhoudswerkzaamheden kunnen we nu in 2021 samen met onze leden verder oppakken. Want, zonder onderhoud van het inmiddels 50 jaar oude zwembad, komt het voortbestaan van het zwembad in gevaar.

Lidmaatschapsverhoging gaat door

De geplande lidmaatschapsverhoging naar 40 euro per lid (iedereen vanaf 4 jaar) per jaar gaat nog steeds door. Voorzitter Klaas-Jakob: “Met de bijdrage van de gemeente kunnen we nu onze rekening voor de grondsanering netjes op tijd betalen. De extra inkomsten vanuit de lidmaatschapsverhoging hebben we keihard nodig om alle andere technische zaken in het zwembad te kunnen financieren. Het chloorhok moet nog vervangen worden, er komt een overkapping boven Frituur Maria – omdat het dak daar toch vervangen moest worden – en de opbergplek voor de afvalcontainers moet voor de verzekering ook aangepast worden.”